Kако се трошат народните пари?

Економски форум „Како се трошат народните пари? Креирање политики базирани на докази„ е завршен настан во рамки на FISCAST. Настанот ќе биде на 29.03.2016 година, од 19 часот, во хотел Александар Палас, Скопје.

Новинарска сторија на тема „Дисперзирани студии: Високи трошоци, а слаби ефекти!“ за порталот ФАКТОР.

Инфографик ЗА или ПРОТИВ инфраструктурни инвестиции? Изградба на автопатот Демиркапија – Смоквица. Заштеда на време и гориво, поголема економска активност, помалку сообраќајни незгоди и жртви се дел од бенефитите визуелизирани на инфографикот.

Што е ФИСКАСТ?

ФИСКАСТ е ресурсна веб платформа за градење капацитет и алатки за фискална одговорност, одржливост и транспарентност во Македонија.

Фискални податоци

Серија податоци за централниот буџет, буџетите на 15 најголеми општини, јавниот долг и други релевантни податоци за фискалните финансии во Македонија, за период од најмалку пет години.

Мрежа

Мрежа од организации, експерти и економски новинари кои ги следат и истражуваат јавните финансии